تولید خودروهای بی نیاز از سوخت ، از ایده تا واقعیت

ساخت وبلاگ

 

با  پیشرفت روز افزون و رشد تصاعدی دانش بشری به ویژه در  بکارگیری تکنولوژی های نوین و فوق مدرن در  صنایع گوناگون به ویژه استفاده از انرژی های پاک ، ارزان و تجدید پذیر،  دستاورد های شرگف و قابل توجهی حاصل شده است  که ریشه تمامی آنها  تقابل انسان با معضلات  خود ساخته از پیشرفتهای صنعتی است . به عنوان مثال بشر با اختراع  و توسعه وسائل نقلیه  تاثیر بزرگی در  انقلاب صنعتی  داشته است ولی   بعد از آن با معضلاتی  نظیر تخریب محیط زیست ، آلودگی  و بیماری و اثرات مخرب آن از یک سو و کاهش ذخایر فسیلی و افزایش هزینه های اقتصادی آن  روبرو گردید و   انسان را بر آن داشت تا به فکر راه حلهای  جایگزین  در  استفاده از تکنولوژیهای  پاک ، ارزان و فاقد اثرات مخرب  بیافتد. تولید خودروهای هیبریدی ، برقی ، هیدروژنی  ، خورشیدی و  بسیاری از  پیشرفت های اینچنینی  حاصل حرکت  و تفکر بشر  در این مسیر بوده است.

اکنون  از منظر اقتصادی  به این موضوع بنگریم . با نگاهی دقیق به تمامی موارد مذکور  وجود  وابستگی  به  انرژی بیرونی  دیده می شود  و   هیچ کدام  از موارد مذکور مصرف کننده نهایی از پرداخت هزینه  برای تامین انرژی مورد نیاز خود  بی نیاز نشده است . 

منظورم را با یک مثال  توضیح  می دهم . خودروهای با سوخت  فسیلی  در سالهای اخیر  جای خود را در بسیاری از کشور ها به خودروهای هیبریدی و یا برقی داده اند  ،  خودروهای هیبریدی همچنان منبع اصلی انرژی خود را از سوخت فسیلی دریافت می کنند و خودروهای برقی  نیاز به تامین انرژی از جایگاه های شارژ باطری  دارند .  مکانیزم بکارگرفته شده در خودروهای هیبریدی به گونه ای است که موتور های برقی و بنزینی هر دو  به صورت همزمان و مکمل در خودرو بکار گرفته میشود  که خودرو در شرایط متفاوت از  نیروی تامین شده توسط هر یک از موتور ها استفاده می کند و  باطریهای موتور برقی در  دو  حالت شارژ می شوند. اول زمانی که موتور بنزینی وارد مدار میشود  و دوم از نیروی حاصل از انرژی ترمز و یا حرکت خودرو در سراشیبی ها .  گرچه هر یک از تکنولوژی های فوق  موجب کاهش مصرف انرژی و اثرات مخرب  ناشی از آن  می گردد ولی در هیچ کدام از موارد مذکور خودرو به طور کامل بی نیاز از خرید انرژی  نیست.

سوالی که ذهن را به خود مشغول میکند  این است  که آیا دانش بشری به حدی نرسیده است که  بتواند خودروهایی تولید کند که منبع انرژی مصرفی  خودرو را همزمان با حرکت و مصرف انرژی  تولید کند ؟

به نظر می رسد عدم پرداختن به این مقوله دلیلی غیر از  عدم دستیابی به دانش مورد نیاز داردکه  ریشه  آن در چارچوبهای اقتصاد  تعریف میشود . پایه های اقتصادی  در دنیا بر مبنای  تقاضا و نیاز به مصرف شکل گرفته است و سیاستهای حفظ و تداوم درامد بنگاه های بزرگ اقتصادی به گونه ایست که  جریانهای اقتصادی  را مدیریت و کنترل می کند . چرخه اقتصاد  و کسب و کارهای مبتنی بر  نفت نیز از جمله مهمترین و پایه ای ترین  چرخه های اقتصاد دنیا محسوب میشود که  بسیاری از جریانهای اقتصادی عظیم بر مبنای آن شکل گرفته است.  حال اگر فرض امکان تولید  خودروهای بی نیاز از سوخت  را میسر بدانیم  ،   تخریب جریانهای اقتصادی اصلی جهان  با تهدیدی جدی مواجه خواهد شد  و  تحولی عظیم را در نظام اقتصادی جهان موجب می گردد.  بدیهی است این تحول در نگاه  ذینفعان اصلی  و نظامهای منتفع از این چرخه  تحمل نگردد و فرضیه کنترل و هدایت تکنولوژی  متناسب با چرخه های اقتصادی   قابل تامل خواهد بود 

 

 

 

ارتقاء شغلی...
ما را در سایت ارتقاء شغلی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : khashei بازدید : 152 تاريخ : چهارشنبه 11 فروردين 1400 ساعت: 18:03